Slut i rutan

Allmänt / Permalink / 2
Alltså hej vad jag är slut. Jag är totalt tentamör. De senaste veckorna har varit galet intensiva. Jag har satt klockan på mellan halv sju och åtta varje dag, även på helgerna. På tre veckor har vi läst marknadsföring, redovisning och ekonomistyrning. Först en vecka med marknadsföring (så sinnessjukt kul och med världens bästa föreläsare, per wildenstam) och sedan två veckor med redovisning, kalkylering, investeringsbedömning och budgetering. All denna ekonomi på två veckor. Det är i princip omöjligt. I alla fall för mig som aldrig läst ekonomi tidigare. Förutom obligatoriska (!!!) föreläsningar 4-5 gånger i veckan har vi haft ett grupparbete som har tagit en massa tid. Utöver det har jag läst all kurslitteratur, vilket var 500 sidor, och skrivit egna anteckningar. Och ja, jag har jobbat varje helg och torsdagkväll också. Och tränat tre gånger i veckan. Och varit hos farmor och mormor och ätit middag en dag i veckan. Ja, ni förstår ju varför jag är lite mör.

Idag skulle jag egentligen följt med Aicha och massa kompisar till henne och ätit middag. Det hade varit jättekul men jag vaknade med jordens huvudvärk och jag känner att jag är helt utpumpad på energi. Lika bra att jag ligger hemma på soffan och laddar batterierna inför jobbhelgen. Och tittar på Idol! :) Så får det bli, en hemmakväll med Idol.

Lite såhär är känslan idag. Bilden är från sista terminen i gymnasiet, det var väldigt intensivt då också...


Plugg

Allmänt / Permalink / 1
Godmorgon. Uppe tidigt på en söndag trots att jag är ledig. Tänkte passa på att plugga lite. Veckan har ju bara flugit förbi och jag har kanske läst 50 sidor litteratur. Av ungefär 400. Och det är tenta om en och en halv vecka. Förutom tentan ska vi också ha ett grupparbete. Jag läser en kurs som heter Ekonomi och marknadsföring och marknadsföringsdelen var så himla kul, jag njöt verkligen av att sitta på föreläsningarna! Men ekonomin däremot. Jag förstår ingenting. Det går så himla fort och det är så mycket som sägs att det blir stopp i hjärnan efter en kvart. Det är redovisning vi håller på med, usch och fy vad det är tråkigt. Jag är så himla glad att jag inte valde civilekonomprogrammet som jag var inne på! Nu ska jag i alla fall försöka läsa ikapp mig lite och försöka förstå vad det är vi håller på med...

Godmorgon

Allmänt / Permalink / 3
Godmorgon! Gick precis upp ur sängen, tänkte äta lite frukost och sen gå och simma. Det måste vara den bästa träningsformen för mig, att simma är så avslappnande och tar precis där jag har ont i rygg och axlar. Tänkte att det var lika bra att dra igång hösten med den träningen jag gillar så att jag blir motiverad!

I Kroatien i somras

 

Till top