Bästa dagen hittills

/ Permalink / 0

Som ni förstått var det omöjligt att ladda upp bilder. Jag börjar verkligen tröttna på att wifit är så dåligt här. Inte ens när jag gör om bilderna går de att ladda upp. Och det suger för jag har hur fina bilder som helst. Jag får försöka igen när jag kommer till något ställe med bra internet (om det nu kommer hända!). I måndags i Waitomo gick vi i alla fall till den lokala puben precis bredvid hostelet och drack öl som de bryggde där! Så himla coolt. Man kom in och till vänster var det en glasruta och så såg man var de bryggde. Jag tyckte att pale alen som hade en touch av passionsfrukt var godare än lagern som hade en eftersmak av ringblomma (fråga mig inte). Vi hängde lite med vår busschaufför och när Paul och Fredrik gick tillbaka till hostelet så stannade jag kvar med de brittiska killarna och hängde lite. Det är verkligen hur många britter som helst här! Inte ens om vi slår ihop alla skandinavier blir vi fler än britterna (och då är vi ändå fem danskar, fem svenskar och en norska just nu).

Till igår har delfindagen varit den bästa sedan jag kom hit men gårdagen bräckte faktiskt den. Vi åkte från Waitomo (tidigt som attan som vanligt, jag har fortfarande inte sovit mer än sex timmar någon natt!) till Hobbiton där vi gick en guidad tur runt i Fylke. Det var så himla häftigt! Och vi hade en jättebra guide, Mike, som berättade en massa om filminspelningarna. Han berättade till exempel att det var så många paddor i dammen som lät hela nätterna och gjorde att skådespelarna inte kunde sova så de tog och flyttade alla till en annan damm längre bort men dagen efter var alla tillbaka igen. Haha tji fick dem! Jag gick hela tiden längst fram för att lyckas ta bilder utan en massa människor. När vi kom till ett av hobbithålen sa Mike ”I’m going to open this door now. Or would any of you like to do it?” och min arm flög upp av sig själv och jag skrek "yes" varpå jag fick en märklig blick och så sa han ”Contain yourself” varpå jag svarade ”I can’t” och studsade fram till dörren.  Jag var så glad över att jag fick göra det och har också världens bästa bild när jag står där inne och man kan se hur löjligt lycklig jag är.

Efter att ha gått runt i Hobbiton och druckit öl på The green dragon åkte vi mot Tamaki där vi spenderade natten på ett stort område med maorier. Det var så himla häftigt! Först fick vi välja ut en chief som skulle ta hand om vår "klan" och det blev en brittisk kille som heter Danny. Danny fick gå längst fram och alla tjejer efter och sedan killarna sist. Maorierna är väldigt måna om sina kvinnor och har ett uttryck om att om en man dör så är det en individuell förlust men om en kvinna dör så är det en hel generation som försvinner. Vi fick vara med om deras välkomstceremoni (under vilken man varken får skratta, le eller imitera krigarna), fick testa på olika aktiviteter, se en show, äta en jättegod middag och sedan uppträda med en sång vi lärt oss samma dag. Vi fick också gå runt bland olika stationer och få höra mer om deras kultur och även testa på att göra vissa saker. Jag ska lägga upp bilder så förstår ni bättre. Men det kändes så stort att få vara med om. Det är en otroligt häftig kultur med så mycket kärlek och värme. Och andlighet. Det kändes som att farmor var där när de sjöng för de bortgångna. Det var så fint. Efter middagen åkte de flesta människorna iväg från området och kvar var vi, 40 personer från Kiwi. Vi satte oss i deras hot tubs och drack öl och deras egengjorda vin och lyssnade på syrsorna och tittade på stjärnorna. Fullmånen var pricken över i:t. Det var en helt magisk afton och jag är så tacksam över att jag fick vara med om hela dagen.

Till top